Kakkutikkarit
(25–30 kpl)
n. 500 g:n kakku
200 g tuorejuustoa
n. 400 g suklaata (tai candy melts -nappeja)
(karamelliväriä)
tikkaritikkuja
nonparelleja, pähkinänmuruja tai muita koristeita
styroxlevy
Itse jätin tuon styroxlevyvaiheen pois ja asettelin tikkarit vain ylösalaisin lautaselle. Valkosuklaana käytin fazerin leivontasuklaata, joka toimi hyvin, kunnes päätin kokeilla värjätä sitä tavallisella elintarvikevärillä. Epäilyksiä oli kyllä siitä mitä suklaa tykkää, sillä muistan joskus suklaan ihan puuroutuneen kun vahingossa sekaan pääsi vettä. Nyt ei käynyt ihan yhtä pahasti, mutta kunnon tahnaa siitä tuli ja dippaaminen oli mahdotonta. Ostakaa siis sitä karamelliväriä, ei elintarvikeväriä!
Loppusuklaasta ei riittänyt kaikkien pallojen koristeluun, mutta 4 saatiin valmiiksi. Koristelun suhteen saa todellakin olla nopea ja kannattaa varata apuri viereen hoitamaan nonparellit. Itselläni ei ollut ja suklaa kovettui sekunneissa.
Kakku-tuorejuustomassan tein ihan kaupan valmiista kakkupohjasta murentamalla sen ja sekaan laitoin ihanaa violan mangotuorejuustoa (Uutuus!). Suosittelen ehdottomasti käyttämään jotain makealla maustettua tuorejuustoa, jotta mauttomaan kakkupohjaan saadaan makua. Vielä mukaan pari kuvaa tekemistäni kakkutikkareista :)
Näyttää paljon herkullisemmalta kuin minun kokeilut!
VastaaPoistaKiitos Mimme! :D Ilahdutti saada kommenttia.
VastaaPoista