Kakkutikkarit
(25–30 kpl)
n. 500 g:n kakku
200 g tuorejuustoa
n. 400 g suklaata (tai candy melts -nappeja)
(karamelliväriä)
tikkaritikkuja
nonparelleja, pähkinänmuruja tai muita koristeita
styroxlevy
Paista kakku ohjeiden mukaan tai osta kaupasta valmis kakku.
Murenna jäähtynyt kakku kulhoon ja lisää tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Pyöritä massasta palloja, jotka ovat halkaisijaltaan noin 3 senttiä. Jäähdytä palloja jääkaapissa noin vartti.
Sulata
noin 50 grammaa kuorrutesuklaata (tai candy melts -nappeja)
vesihauteessa tai noin 300 watin teholla mikrossa. (Värillisen
kuorrutuksen saat myös sekoittamalla keskenään valkosuklaata ja
nestemäistä karamelliväriä.)
Ota
pallot jääkaapista. Kasta tikkaritikun pää noin sentin pituudelta
kuorrutteessa. Työnnä kastettu tikku pallon keskelle noin puoleenväliin
asti.
Laita
pallot tikkuineen vähintään vartiksi kylmenemään pakastimeen, jotta
tikku ja pallo kiinnittyvät toisiinsa ja kakkupallosta tulee kiinteä.
Sulata loppu suklaa. Käytä kapeaa ja korkeaa astiaa.
Kasta
tikussa olevat pallot kuorrutteessa pystysuoralla liikkeellä. Nosta
tikkaripallo kuorrutteesta ja pyöräytä sitä kevyesti pari kertaa ympäri,
jotta saat ylimääräisen kuorrutteen pois ja tikkarin pinta tasoittuu.
Lisää koristeet tikkarin päälle heti ennen kuin kuorrutus jähmettyy.
Työnnä tikkarit styroxlevyn päälle jämäkästi pystyyn ja anna kovettua jääkaapissa.
Itse jätin tuon styroxlevyvaiheen pois ja asettelin tikkarit vain ylösalaisin lautaselle. Valkosuklaana käytin fazerin leivontasuklaata, joka toimi hyvin, kunnes päätin kokeilla värjätä sitä tavallisella elintarvikevärillä. Epäilyksiä oli kyllä siitä mitä suklaa tykkää, sillä muistan joskus suklaan ihan puuroutuneen kun vahingossa sekaan pääsi vettä. Nyt ei käynyt ihan yhtä pahasti, mutta kunnon tahnaa siitä tuli ja dippaaminen oli mahdotonta. Ostakaa siis sitä karamelliväriä, ei elintarvikeväriä!
Loppusuklaasta ei riittänyt kaikkien pallojen koristeluun, mutta 4 saatiin valmiiksi. Koristelun suhteen saa todellakin olla nopea ja kannattaa varata apuri viereen hoitamaan nonparellit. Itselläni ei ollut ja suklaa kovettui sekunneissa.
Kakku-tuorejuustomassan tein ihan kaupan valmiista kakkupohjasta murentamalla sen ja sekaan laitoin ihanaa violan mangotuorejuustoa (Uutuus!). Suosittelen ehdottomasti käyttämään jotain makealla maustettua tuorejuustoa, jotta mauttomaan kakkupohjaan saadaan makua. Vielä mukaan pari kuvaa tekemistäni kakkutikkareista :)
Näyttää paljon herkullisemmalta kuin minun kokeilut!
VastaaPoistaKiitos Mimme! :D Ilahdutti saada kommenttia.
VastaaPoista