keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Itsetehtyjä herkkuja

Taas sitä vain jatketaan herkkujen parissa.. minkäs sokerihiiri luonteelleen voi? :P
Olen viime aikoina yhä enemmän ja enemmän tullut varmemmaksi siitä, että itse tekisin jotain herkkuja häihimme (Okei, katotaan mikä on sitten lopputulos päivää ennen häitä). Karkkibuffettiin olisi ihanaa saada myös jotain erilaista ja sulhasen kanssa olemme jo keskustelleet esimerkiksi tervakarkeista ja nekkutikkareista mitkä sopisivat teemaamme. Postilaatikosta kolahtaneessa citymarket lehdessä oli myös hyvä idea: Rocky road-palat.
Yleisesti ohjeissa on näytetty käytettävän juuri vaahtokarkkeja sekä pähkinöitä, mutta mikäpä estäisi laittamasta vaikka lakritsia, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, toffeeta, keksejä.. Melkeinpä siis mitä vain. Reseptistä on helppo tehdä myös kaikille allergisille sopiva valitsemalla suklaaksi esimerkiksi Dammenbergin. Suklaat ovat pähkinättömiä, gluteenittomia ja kananmunattomia. Näyttivät sivuillaan myös mainostavan, että valikoimissa löytyy niin sokerittomia että maidottomia suklaita myös. Rakas kaasoni on kuollettavan allerginen pähkinälle, joten haluaisin itse tehdä juuri allergisille sopivaa herkkua myös. Okei, sokeriton on melko haastavaa ja kun on kuitenkin niitä diabetikkoja varmasti myös..Vähintään voin hankkia juuri noita sokerittomia suklaakonvehteja.


Toinen ihana idea, jonka olen leikannut talteen oli suolaiset cake pops-kakkutikkarit, jotka sopisivat esimerkiksi alkupaloiksi vieraiden odottaessa hääparia. Tässä ohjeessa käytettiin lohta, mutta voihan senkin vaihtaa vaikka kinkuksi.. ja itse en missään nimessä laittaisi kapriksia, sillä sitä joko tykkää tai ei ja minä en tykkää. En kyllä tiedä miten kauan säilyvät jääkaapissa hyvinä eli miten paljon aiemmin voisi tehdä. Tietenkin työn voi antaa pitopalvelulle, joka tekisi ne vasta hääpäivän aamuna. Meille tämä jälkeinen ei luultavasti tule, mutta ehkä joku muu voisi kiinnostua?

Ainekset50 kpl


n. 100 gSaaristolais/Ruispalaleipää
n. 1/2 dlmaitoa
1 pkt (150 g)kylmäsavulohta
1 rs (180 g) Kevyt ruohosipulituorejuustoa
n. 1/2 dlTilliä hienonnettuna
1 rklKapriksia
Koristeeksi

Saaristolaisleipää

tilliä

ruohosipulia

sitruunan raastettua kuorta

emmentaljuustoa
Lisäksi

cocktailtikkuja
Vaihe 1
Jos haluat cakepopseista hieman makeat, valitse saaristolaisleipä. Jos pidät enemmän ruisleivän mausta, valitse ruispalat. 2. Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä muruiksi. Siirrä murut kulhoon, lisää maito ja anna kostua.
Vaihe 2
Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto, tilli ja hienonnetut kaprikset leipämurujen joukkoon. (Älä käytä monitoimikonetta enää, ettei seoksesta tule liian tasaista.)
Vaihe 3
Valmistele haluamasi koristeet. Hienonna muutama viipale saaristolaisleipää muruiksi monitoimikoneella. Hienonna tilli ja ruohosipuli, Raasta sitruunasta kuori. Raasta juusto. Pane koristeainekset pieniin kulhoihin.
Vaihe 4
Pyörittele leipä-kalaseoksesta pieniä palloja. Pyöritä pallot koristeissa, esimerkiksi saaristolaisleipämuruissa, saaristolaisleipämuru-ruohosipuliseoksessa, tilli-sitruunankuoriseoksessa tai juustoraaste-sitruunakuoriseoksessa. Pistele pallot tikkuihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti