Olen viime aikoina yhä enemmän ja enemmän tullut varmemmaksi siitä, että itse tekisin jotain herkkuja häihimme (Okei, katotaan mikä on sitten lopputulos päivää ennen häitä). Karkkibuffettiin olisi ihanaa saada myös jotain erilaista ja sulhasen kanssa olemme jo keskustelleet esimerkiksi tervakarkeista ja nekkutikkareista mitkä sopisivat teemaamme. Postilaatikosta kolahtaneessa citymarket lehdessä oli myös hyvä idea: Rocky road-palat.
Yleisesti ohjeissa on näytetty käytettävän juuri vaahtokarkkeja sekä pähkinöitä, mutta mikäpä estäisi laittamasta vaikka lakritsia, kuivattuja hedelmiä tai marjoja, toffeeta, keksejä.. Melkeinpä siis mitä vain. Reseptistä on helppo tehdä myös kaikille allergisille sopiva valitsemalla suklaaksi esimerkiksi Dammenbergin. Suklaat ovat pähkinättömiä, gluteenittomia ja kananmunattomia. Näyttivät sivuillaan myös mainostavan, että valikoimissa löytyy niin sokerittomia että maidottomia suklaita myös. Rakas kaasoni on kuollettavan allerginen pähkinälle, joten haluaisin itse tehdä juuri allergisille sopivaa herkkua myös. Okei, sokeriton on melko haastavaa ja kun on kuitenkin niitä diabetikkoja varmasti myös..Vähintään voin hankkia juuri noita sokerittomia suklaakonvehteja.
Toinen ihana idea, jonka olen leikannut talteen oli suolaiset cake pops-kakkutikkarit, jotka sopisivat esimerkiksi alkupaloiksi vieraiden odottaessa hääparia. Tässä ohjeessa käytettiin lohta, mutta voihan senkin vaihtaa vaikka kinkuksi.. ja itse en missään nimessä laittaisi kapriksia, sillä sitä joko tykkää tai ei ja minä en tykkää. En kyllä tiedä miten kauan säilyvät jääkaapissa hyvinä eli miten paljon aiemmin voisi tehdä. Tietenkin työn voi antaa pitopalvelulle, joka tekisi ne vasta hääpäivän aamuna. Meille tämä jälkeinen ei luultavasti tule, mutta ehkä joku muu voisi kiinnostua?
Ainekset | 50 kpl |
---|---|
n. 100 g | Saaristolais/Ruispalaleipää |
n. 1/2 dl | maitoa |
1 pkt (150 g) | kylmäsavulohta |
1 rs (180 g) | Kevyt ruohosipulituorejuustoa |
n. 1/2 dl | Tilliä hienonnettuna |
1 rkl | Kapriksia |
Koristeeksi | |
Saaristolaisleipää | |
tilliä | |
ruohosipulia | |
sitruunan raastettua kuorta | |
emmentaljuustoa | |
Lisäksi | |
cocktailtikkuja |
Vaihe 1
Jos
haluat cakepopseista hieman makeat, valitse saaristolaisleipä. Jos
pidät enemmän ruisleivän mausta, valitse ruispalat. 2. Hienonna leipä
monitoimikoneessa leikkuuterällä muruiksi. Siirrä murut kulhoon, lisää
maito ja anna kostua.
Vaihe 2
Hienonna
kylmäsavulohi veitsellä. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto, tilli ja
hienonnetut kaprikset leipämurujen joukkoon. (Älä käytä monitoimikonetta
enää, ettei seoksesta tule liian tasaista.)
Vaihe 3
Valmistele
haluamasi koristeet. Hienonna muutama viipale saaristolaisleipää
muruiksi monitoimikoneella. Hienonna tilli ja ruohosipuli, Raasta
sitruunasta kuori. Raasta juusto. Pane koristeainekset pieniin
kulhoihin.
Vaihe 4
Pyörittele
leipä-kalaseoksesta pieniä palloja. Pyöritä pallot koristeissa,
esimerkiksi saaristolaisleipämuruissa,
saaristolaisleipämuru-ruohosipuliseoksessa,
tilli-sitruunankuoriseoksessa tai juustoraaste-sitruunakuoriseoksessa.
Pistele pallot tikkuihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti